Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αλέξανδρος Κολλάτος: Ζήτω η κρίση με τον Γ. Παπανδρέου "πρωταγωνιστή" στο Παρίσι!

Από ..."κονφερασιέ" γίνεται ηθοποιός;

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου που ο έγκυρος "Μόντ" αποκάλεσε "κονφερασιέ" και ο Αλέξανδρος Κολλάτος, παίρνοντας τη "σκυτάλη" από την εφημερίδα κάνει τον πρώην πρωθυπουργό... ηθοποιό!

Σε κεντρικό θέατρο του Παρισιού ανέβηκε η παράσταση του Αλ. Κολλάτου όπου "πρωταγωνιστεί" ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με Έλληνες και Γάλλους ηθοποιούς!

"Ζήτω η κρίση" αναφωνούν όλοι οι συντελεστές της πρωτότυπης παράστασης που έχει ήδη αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές.

Γράφουν, ανάμεσα στα άλλα:

"Αυτό είναι θέατρο για μια χώρα που βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Στην αρχή το χάος στην σκηνή είναι σχεδόν τέλειο.

Ένα είδος ψυχιατρικού ασύλου, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί ,η Λαγκάρντ και άλλοι κοροιδεύουν τον αποδιοπομπαίο τράγο, την Ελλάδα.

Αλλά σύντομα τον αναβρασμό της νεανικής θεατρικής ομάδας διαπερνάει η μνήμη των βίαιων επεισοδίων που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, διαδηλώσεις, νεκροί ,αποχαιρετιστήρια γράμματα αυτών που αυτοκτόνησαν στην δημόσια πλατεία

Και όμως, "Ζήτω η κρίση», μας επιτρέπει να ανακατασκευάσουμε!

Έτσι, λέει αυτό το θέατρο ανταρτών οι οποίοι ανατίναξαν τους κωδικες της δραματικής ευπρέπειας .

Οι τηλεοπτικές ομιλίες του κ. Παπανδρέου, με χρονολογική σειρά, λέξη λέξη, μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό, αποκαλύπτονται ως αυτό που είναι: μια αξιολύπητη και θλιβερή προπαγάνδα .

Η οικονομική κρίση αποκαλύπτει την όλη απάτη του συστήματος.

Αυτή η διεθνής θεατρική ομάδα, που συμπεριλαμβάνει φυσικά και Έλληνες, αντιστέκεται στην ρητορική της κυβέρνησης με αφοπλιστική ειρωνεία σε συνδυασμό με τη δύναμη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και την αρχή της καλής πολιτικής γελοιογραφίας , μας ανοίγει τα μάτια.

Ο Παπανδρέου στο γυμναστήριο ,ο Παπανδρέου κάνει τζόκινγκ, πιο Aμερικανός από Ελληνας, είναι μια ξεκαρδιστική αντίθεση με την πραγματικότητα της χώρας.

Στη σκηνή, οι διαδηλωτές γιουχάρουν τον Γιώργο Παπανδρέου και οι Ερινύες τον χτυπάνε . "Είναι γεγονός πως τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν πλέον να περπατήσουν στο δρόμο», λέει ο Αλέξανδρος Κολλάτος.

Η παράσταση "Ζήτω η κρίση! "ξαναεπισκέπτεται την καθοδική πορεία της Ελλάδας και μιλάει για τα οικονομικά αποτελέσματα της λιτότητας στη ζωή του πληθυσμού.

Για κάθε κατάσταση ή πλαίσιο, θα βρείτε μια εκπληκτική αλληγορία, απλή, άμεση, χιουμοριστική και θεατρικά αποτελεσματική.

Η παράσταση είναι συχνά αντάξια του μεγάλου ακτιβιστικού θεάτρου όπως το Bread & Puppet ή το l’Odin"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...